608 744 858 info@bubik-vrata.cz

Jak odstín venkovních rolet ovlivňuje naši náladu.

Jak odstín venkovních hliníkových rolet v interiéru ovlivňuje naši náladu

V dnešním uspěchaném světě, kde hrají design a estetika interiéru stále důležitější roli, se mnozí z nás zamýšlí nejen nad tím, jak vybavit svůj domov, ale také nad tím, jakým způsobem ovlivňuje prostředí naši psychiku. Vnější prvky, jako jsou venkovní hliníkové rolety, mohou mít nečekaný dopad na naši náladu a celkovou atmosféru interiéru. Venkovní rolety totiž svým odstínem podtrhují charakter stavby nejen zvenčí. Pojďme se tedy podívat, jak jednotlivé odstíny rolet mohou formovat naše pocity a emoce.

1. Světle šedá

Světle šedá je neutrální a klidná barva, která dodává interiéru pocit elegance a modernity. Vytváří příjemný prostor, který je ideální pro relaxaci a soustředění. Tento odstín je skvělou volbou pro pracovní místnosti nebo obývací pokoje, kde potřebujeme klid a pohodu.

2. Tmavě šedá

Tmavě šedá působí sofistikovaně a záhadně. Je vnímána jako silná barva, která přitahuje pozornost a dodává interiéru hloubku. Může však také vyvolat pocit ponurosti, takže je důležité ji kombinovat s jasnými akcenty, aby se prostor nezcel nemohl stát těžkým a těžkopádným.

3. Stříbrná

Stříbrná barva evokuje modernitu a svěžest. V interiéru působí elegantně a futuristicky, a dokonce dokáže opticky zvětšit prostor. Je to ideální volba pro minimalistické styly, které vyžadují čisté linky a jasné tvary.

4. Antracitová

Antracitová je tmavý, praktický odstín, který dodává prostoru moderní nádech. Je to barva, která ačkoliv je výrazná, zůstává stále umírněná. Tento tón je skvělým doplňkem pro industriální styly a může přidat na dramatičnosti vaší domácnosti.

5. Černá

Černá barva přináší do interiéru eleganci a dramatický kontrast. Vyvolává pocit luxusu, ale při jejím použití je důležité zachovat rovnováhu, protože příliš mnoho černé může prostor zúžit a způsobit pocit úzkosti. Ideálně se kombinuje s jasnějšími barvami.

6. Bílá

Bílá barva je symbolem čistoty a jednoduchosti. Odráží světlo a dává pocit prostornosti. Je ideální volbou pro ty, kteří preferují minimalistický design. Bílá vytváří klidnou atmosféru, je ideální pro relaxaci a odpočinek.

7. Béžová

Béžová je teplá a příjemná barva, která vytváří domácí atmosféru. Je to ideální volba pro ty, kteří chtějí, aby se jejich domov cítil útulně a pohodlně. Tato barva je také skvělá pro kombinaci s jinými teplými tóny.

8. Hnědá

Hnědá je barva přírody a stability. Dodává pocit útulnosti a bezpečnosti, což z ní činí skvělou volbu pro prostor, kde trávíme hodně času. Hnědé odstíny mohou evokovat pocit tepla a klidu, a jsou často používány ve stylu rustikálních interiérů.

9. Zelená

Zelená je barvou rovnováhy a harmonie. Připomíná přírodu a její přítomnost může mít obrovský pozitivní vliv na naši náladu. Zelené rolety mohou podpořit pocit pohody a uspokojení, což může přispět k celkovému zlepšení nálady.

10. Červená

Červená barva je energická a stimulující. Může povzbudit kreativitu a zvýšit aktivitu, ale je důležité s ní zacházet opatrně, protože příliš mnoho červené může vyvolávat stres a nervozitu. Ideálně by se měla kombinovat s uklidňující­mi tónu.

11. Dřevo-dekory

Dřevo-dekory přinášejí do interiéru teplo a přírodní návyk. Vytvářejí útulnost a mohou evokovat pocit klidu a pohody. Jsou krásnou volbou pro tradiční i moderní interiéry, které chtějí zůstat spojeny s přírodou.

Dostupné odstíny roletových lamel

Dvoustěnné lamely z hliníku, vypěněny PUR pěnou jsou lakovány silnou vrstvou laku v několika dostupných odstínech.

Roletové kastlíky a vodící lišty můžeme na přání lakovat do libovolného odstínu RAL.

bílášedástříbrnábéžováhnědátmavě hnědázelenáantracitzlatý dubořechtřešeňbronzováčervenátmavě zelenáslonová kostčerná

Závěr

Odstín venkovních rolet může mít významný vliv na náladu a atmosféru v interiéru. Od výběru neutrálních a klidných tónů po energické a stimulující barvy — každý odstín přináší své vlastní emoční nuance. Při výběru barev pro váš domov je důležité zvážit, jak se v těchto prostorech cítíte, a jakým způsobem chcete, aby váš domov odrážel vaši osobnost. Ať už preferujete jakýkoli odstín, nezapomeňte, že je klíčové najít rovnováhu, která podpoří vaše duševní zdraví a celkovou pohodu.




BUBÍK - vrata, brány, žaluzie, rolety na Firmy.cz